Resepi Kuah Rojak Mamak

Resepi Kuah Rojak Mamak. Tapi kan kuah tu, kalau banyak pun takpe, selain boleh disimpan beku dalam freezer, kuah rojak asma juga sesuai dijadikan sos pecicah untuk cucur udang, jemput2 atau popia. Selalu buat mest rasa kurangkan, apa kata kamu cuba resipi original yang mummy nurrisya kongsikan kuah rojak mamak asli.

Resepi Kuah Rojak Mamak / Al Mahboob Indian Rojak Sup
Resepi Kuah Rojak Mamak / Al Mahboob Indian Rojak Sup from purnaveliya-muhammadhisnan.blogspot.com

Masukkan keledek n air n masak sampai agak pekat. Hari ini saya nak kongsi resepi rojak asma viral dan resepi kuah rojak paling seda! Caranya mudah sahaja jom cuba!

Ada Rasa Masam, Pedas, Masin, Manis, Dan Rasa ‘Istimewa’ Tak Tahu Dari Mana […]


Masuk asam, garam, gula, kicap, jus limau kacau rata. Jom ikut ita kita pekena rojak asma pulak! Ambil 1 senduk tepun tadi letakkan udang dalam nya dan masukkan ke dalam kuali berminyak panas.

Rojak Asma Dengan Rojak Mamak Tidak Sama Tetapi Kuahnya Sahaja Yang Sama.


Tambah lagi resepi daripada suisan aliezsha ni memang senang dibuat dan sedap. Tapi bahan killer dia mestilah cucoq dia tu dengan kuah dia. Ia lazimnya dikaitkan dengan pulau pinang, dimana pasembur terbaik terdapat di sepanjang jalan gurney.

Pesembur Adalah Gelaran Yang Di Berikan Di Utara Semenanjung Malaysia.


Tempat kegemaran aku makan rojak adalah rojak ss15 subang jaya. Tauhu, digoreng dan potong kecil. Di bahagian lain malaysia kebiasannya ianya di gelar rojak mamak.

Lain Pula Resepi Rojak Pasembur Yang Adakalanya Ada Sotong, Udang Dan Ketam Bersalut Tepung.


Bagi kami warga negeri sembilan lebih sinonim dengan pangilan rojak mamak.dan rojak ini terbahagi kepada dua iaitu rojak kueh atau rojak mee.r esepi ini hasil perkongsian teman blogger azlita masam manis yang tak. Tapi kan kuah tu, kalau banyak pun takpe, selain boleh disimpan beku dalam freezer, kuah rojak asma juga sesuai dijadikan sos pecicah untuk cucur udang, jemput2 atau popia. Istilah pasembur khusus di bahagian utara semenanjung malaysia.

Dan Yang Paling Penting, Kebersihan Terjamin.


Masukkan keledek n air n masak sampai agak pekat. Tak susah pun nak buat kuah rojak sebab bahannya ringkas. 5 biji kentang, rebus hingga empuk, biar sejuk dan digoreng.

LihatTutupKomentar

ads1

close