Resepi Cupcake Coklat Bakar

Resepi Cupcake Coklat Bakar. Periksa memakai garpu dan bila cucukan bersih tiada baki yang tertinggak tandanya dah masak. Resipi kek coklat moist lembab versi bakar gerenti jadi.

Muffin Coklat Cip
Muffin Coklat Cip from balqis-resepiku.blogspot.com

Tuangkan adunan ke dalam acuan cupcake. So guna pewarna warna merah sebab takde pewarna coklat. Tips kat sini ialah kena selang seli bahan kering (campuran tepung) dan bahan basah (susu) dan last sekali mestilah bahan kering.

Masukkan Adunan Kedalam ¾ Cup.


1 cup coklat bar atau coklat coins secukupnya. So guna pewarna warna merah sebab takde pewarna coklat. Suhu oven terpulang pada oven masing2, saya guna 170c.

Masak Hingga Kesemua Larut Dan Cair.dah Cair Sila Tutup Api.


Tahu tak, nak buat cupcake ni antara yang paling disukai oleh pembuat roti dan kek. Zuraita mohd anua kredit resipi. Pukul lagi hingga adunan menjadi putih.

Tapi Sebelum Tu, Tak Semua Orang Suka Buat Tau.


Kalau rajin boleh juga hiaskan dengan frosting. Masukkan campuran tepung & koko kedalam campuran minyak. 1) satukan butter + susu pekat + coklat masakan@serbuk milo dlm periuk.

150 G Mentega 120 G Gula Kastor 3 Biji Telur 1 Sudu Makan Pes Oren 160 G Tepung Gandum (Diayak) 1 Sudu Teh Baking Powder


Keluarkan dari ketuhar dan biarkan sejuk selama 4 minit. 2 biji telur 1 cawan tepung gandum (+baking powder+soda bikarbonat) * 1/2 cawan serbuk koko* 2 sudu besar tepung jagung* 1 sudu teh baking powder* 1/2 sudu teh baking soda* 1/2 cawan susu pekat 1/2 cawan gula halus 3/4 cawan minyak 1/2 cawan air suam Bubuh coklat ganache makin menyengat rasa coklat cupcake.

So Kalau Korang Nak Senang, Cari Emulco Sebab Emulco Ni 2 In 1 (Pewarna Dan Perasa).


Tips kek jadi helok adalah resipi sukatan gram sebab ianya lebih tepat dan kebiasaanya gerenti jadi! Penyediaannya pun mudah, xsampai 10min. Satukan tepung gandum, serbuk koko, baking powder dan soda bikarbonat.

LihatTutupKomentar

ads1

close