Resepi Bubur Gandum

Resepi Bubur Gandum. Cara buat bubur ini hampir sama dengan bubur lain yang juga menggunakan doh tepung pulut dan tepung gandum. Tapi ni tulis biji gandum coz mak aku kata kalau kat pantai timur.

MY Kitchen MY Kitchen MY Kitchen Bubur Gandum/ Terigu
MY Kitchen MY Kitchen MY Kitchen Bubur Gandum/ Terigu from mysimpleanddelicious.blogspot.com

Ada juga bubur jagung yang mana dicampur dengan sagu, dan kepekatan santannya cukup membuatkan kita terliur setiap kali. Habis itu je yang aku seronok syer. Tapi ni tulis biji gandum coz mak aku kata kalau kat pantai timur.

Selalu Sebut Bubur Gandum Jer.


Lama tak buat bubur gandum. Kata mak aku kata nak makan esok, masak awal supaya esok lagi pekat dan sedap. Penulisresepimudah kategoribubur masakanminum petang, pencuci mulut kaedah masakanrebus kesukaran permulaan.

Sebenarnya Cik Tak Tau Pun Nama Bubur Ni Apa.


Cuba resepi pais gandum ini, menu minum petang yang sedap dan mudah nak buat | dari jagung rebus, jagung bakar, kemudian jagung manis dicampur dengan susu, sememangnya salah satu menu kegemaran kita sewaktu kecil, dan sehingga kini. Mak aku masak malam tadi. Kemudian masukkan garam dan gula ke dalamnya.

Resepi Bubur Gandum Ini Kiriman Puan Sumi.


1 peket biji gandum @ terigu; Resepi butir nangka yang dikongsikan oleh kak mj menggunakan tepung pulut campur tepung gandum sehingga terhasil doh yang lembut tidak keras atau cair. Resepi bubur gandum yang dikongsikan oleh suriea mohd noor di laman facebook ini telah mendapat perkongsian ramai dan patut anda cubakan di rumah.

Akhirnya Rajin Jugak Cik Nak Kongsi Resepi Bubur Gandum.


Sudu besar tepung gandum air pandan kisar daun pandan dengan air ambil 12 cawan jusnya 12 cawan tepung beras sudu kecil garam sudu kecil air kapur pewarna hijau faa tak bubuh santan air. Arwah abah saya cukup suka bubur gandum ini. Cara buat bubur ini hampir sama dengan bubur lain yang juga menggunakan doh tepung pulut dan tepung gandum.

1 Cawan Biji Gandum (Rendam Dulu Beberapa Jam) 4 Sudu Besar Sagu 1 Cawan Gula Pasir 1 Ketul Gula Melaka 3 Cawan Santan 1 Helai Daun Pandan Sedikit Garam.


500 gm gandum 1 liter santan 200 ml air ½ sudu teh garam 200 gm gula 2 helai daun pandan. Memang membuka selera untuk teman minum petang hari ini. Maklumlah, kenduri kampung ada rewang kan.

LihatTutupKomentar

ads1

close