Resepi Tepung Goreng Cempedak

Resepi Tepung Goreng Cempedak. Marjerin atau minyak 3 sudu 3. Pastikan adunan tidak terlalu cair.

tepung tipis ranggup CEMPEDAK GORENG TEPUNG 炸尖不辣 (Fried
tepung tipis ranggup CEMPEDAK GORENG TEPUNG 炸尖不辣 (Fried from www.youtube.com

“resepi turun temurun dari keluarga, cara orang kampung goreng cempedak supaya cempedak garing, rangup tidak berminyak. Berapa ramai penggemar cempedak goreng? Resepi ni boleh dikatakan sebagai resepi cempedak goreng kelantan juga kerana ianya dikongsikan oleh ibu mertua.

Sedikit Air Kapur (Hujung Sudu Kecil) 1 Biji Telur.


It's not them into the pan.mix them in a bowl until nice blended and sunk buah cempedak into the mixture then put those buah cempedak into. Masukkan isi cempedak ke dalam bancuhan tepung. Ikut resipi yang digunakan oleh puan tiahsa ariffin ini.

Bila Buah Cempedak Dah Masak, Angkat Dan Toskan Atas Tisu Supaya Dapat Menyerap Lebihan Minyak.


Panaskan minyak dengan banyak dan goreng hingga garing dan kekuningan. 2 cawan tepung beras, 1 sudu kecik garam, sedikit air kapur (hujung sudu kecil), 1 biji telur, pewarna kuning telur, ais [email protected] ketul (rahsia tepung rangup tahan lama), air sejuk (jangan cair atau pekat sangat) nanti ais. Ia tidak memerlukan banyak bahan dan cara penyediaannya sangat mudah.

Untuk Cempedak Bancuh Kasi Pekat Sedikit Dari Pisang.


Air sejuk (jangan cair atau pekat sgt) nanti ais akan mencair. Jom makan petang… berteman cempedak goreng. Semalam kekonon siap google resepi tepung goreng cempedak tersedap di dunia.

3 Sudu Besar Minyak Masak Panas;


Marjerin atau minyak 3 sudu 3. Sekali balik kerja singgah kedai terus grab tepung goreng pisang adabi hahaha sebab ternampak kat situ sesuai goreng cempedak juga hahaha. Resepi cempedak goreng rangup dan sedap goreng cempedak lebih sedap jika diadunkan dengan tepung beras.

5 Cawan Tepung Beras 3 Sudu Tepung Jagung 1 Biji Telur Garam Sikit Air + Ais (Air Dalam Peti Ais Pon Boleh) Pewarna Kuning Sedikit Air Kapur.


Tepung bancuhan goreng cempedak merupakan asas yang penting bagi memberi rasa rangup kepada cempedak goreng. 1.tepung beras 2 cawan(apa2 cap) 2.tepung gandum suku cawan 3.serbuk kunyit stgh sudu 4.kapur makan secoit 5.gula sesudu besar 6.gram sesudu 7.telor ayam atau. Resepi ni boleh dikatakan sebagai resepi cempedak goreng kelantan juga kerana ianya dikongsikan oleh ibu mertua.

LihatTutupKomentar

ads1

close