Resepi Masak Ikan Saba Mackerel

Resepi Masak Ikan Saba Mackerel. Kakchik masukkan sekali sos tomato dalam tin tu. Resipi minsha paling fav & win sebab sedap sangat, guna ikan dan garam je dan tak sampai 5 minit dah siap masak isi ikan yang sangat2 moist!!

Aneka Resepi Menggunakan Ayam Brand Saba Mackerel Flakes
Aneka Resepi Menggunakan Ayam Brand Saba Mackerel Flakes from herneenazir.com

Maaf tuk goreng ikan api jg jangan terlalu kecil karna bisa mempengaruhi ikan terasa amis dan daging ikan keset,kurang halus saat dimakan. Ikan makarel masak pedas makarel (me : Stok ikan mackerel atau ikan sardin cap ayam ini sentiasa ada dalam simpanan kat rumah.

(539) Resipi Mackerel Ikan Kembung Masak Lemak Cili Api Ikan Goreng • Ekor Ikan Kembung • Sudu Kecil Serbuk Kunyit • Sdk Garam • Untuk Kuah • Santan Kecil • Inci Kunyit Hidup •.


😱😱 makan dengan nasi panas cam tu je pun dah heaven geng! Buka api dan masukkan serai dan asam keping. Hari ni saya masak ikan mackerel.

Terbalikkan Ikan Dan Bakar Lebih Kurang 5 Minit Atau Sehingga Masak.


Dah tak membazir ikan dalam tin tadi. Sebenernya aku sering bikin sarden pake ikan aji alias pindang (tp males motoin saking seringnya), lebih enak pake aji hehe. Masukkan ikan goreng dg api sedang.

1 Biji Cili Hidup Dihiris.


Seterusnya, masukkan santan kotak, daun kunyit, tomato, dan cili hijau. Campurkan stok ikan, mirin, air, kicap cair dan gula dalam mangkuk. Resepi yang kak noor ketengahkan ini amat mudah disediakan.

6 Ekor Ikan Kembung (Boleh Guna Ikan Lain, Ikan Ketul Pun Boleh) 1 Cawan Air 3 Sudu Besar Sos Cili 2 Sudu Besar Sos Tomato Gula Dan Garam Secukupnya 1 Sudu.


Anda kini berpeluang untuk menikmati keenakan rasa eksotik ikan saba mackerel di rumah, tempat kerja atau ketika beriadah dengan ayam brand™ saba mackerel flakes yang didatangkan dalam tiga pilihan rasa iaitu cili, minyak zaitun dara dan mayones. Masukkan dalam periuk dan tambah sikit air lagi. Kalau biasanya saya membuat sardin yang sedikit berkuah untuk dijadikan kuah, tapi kali ini saya membuat sambal tumis sardin, ala ala sambal tumis udang cuma ianya menggunakan ikan.

Jangan Bubuh Gula Banyak Sangat.


Pencinta sushi, pikir dua kali sebelum mencampur wasabi dan kecap asin. Lumuri ikan dg sedikit garam lalu tepung maizena. 1 sudu besar bijan, dipanggang 2 minit.

LihatTutupKomentar

ads1

close