Resepi Keledek Goreng Tanpa Tepung Beras

Resepi Keledek Goreng Tanpa Tepung Beras. 2 cawan tepung beras (color merah) 1 biji telur. Jom kami bongkarkan rahsia resepi tepung goreng pisang, cempedak dan keledek yang rangup tapi tak keras khas untuk subscribers ytc as zulqa, jika nak dibuat berniaga pun kami halalkan resipi ini…semoga bermanfaat untuk semua.

resepi jejari ketam goreng tepung
resepi jejari ketam goreng tepung from blog-rahshedahhhh.blogspot.com

Kali ni ada resepi lain untuk buatkan cempedak goreng rangup. Campurkan tepung beras dan garam, tuangkan santan, aduk rata hingga tepung beras larut. Cara buat tepung sadur yang ohsem contohnya bihun mentah yang diperbuat dari tepung beras.

Almaklumlah Kadang Beli Cempedak Sebiji Tu Bukan Ada Banyak Isi.


Pemilik resepi bancuh menggunakan tepung beras sahaja. Bancuh tepung beras bersama telur dan secubit garam bukit. Teknik betul nak goreng celup tepung rapuh, rangup dan berkerak….

Resipi Best Ni Kak Chik Dapat Dari Abah.


Campurkan tepung beras dan garam, tuangkan santan, aduk rata hingga tepung beras larut. Terima kasih kepada puan bahiah saripuddin yang berkongsi resepi ubi keledek goreng rangup. Krup krap krup krap sekali makan tak berhenti menyuap.

Goreng Hingga Ia Garing Keemasan.


Keledek goreng rangup (resepi hotel) resepi : Info lebih menarik di sini. Resepi sotong goreng rangup ini sedikit berbeza dengan yang lain kerana ia tidak menggunakan tepung bestari atau pun tepung adabi.

Resepi Keledek Goreng Rangup Dan Sedap.


Py orang johor~tak best kalau keledek goreng ke pisang goreng ke atau segala macam goreng2an tak dicicah dengan sambal kicap Ubi keledek 5 ketul + sesudu besar garam buku * ubi dibasuh bersih, direbus dengan kulitnya sekali sampai empuk*. Resepi keledek goreng ni saya ikut resepi pisang goreng crispy tu jer.cuma kali ni terajin siket buat video dan upload ke youtube.memang sedap dan rangup walaupun dah sejuk.korang kena cuba.resepi ini sesuai untuk pisang goreng, keledek goreng, sukun goreng, cempedak atau apa2 yang bergoreng dan rangup.rasanya ikan celup tepung atau sotong pun.

Jom Kami Bongkarkan Rahsia Resepi Tepung Goreng Pisang, Cempedak Dan Keledek Yang Rangup Tapi Tak Keras Khas Untuk Subscribers Ytc As Zulqa, Jika Nak Dibuat Berniaga Pun Kami Halalkan Resipi Ini…Semoga Bermanfaat Untuk Semua.


Bancuhan tepung ini sama juga yang digunakan beliau untuk membuat ikan, sotong, udang dan cempedak goreng tepung. Pisang goreng rangup, bancuhan tepung tanpa bubuh kapur pun serdaknya krup krap! Syukur jugalah isi dia tebal dan besar.

LihatTutupKomentar

ads1

close