Kuah Yong Tau Fu. Resepi kuah yong tau foo. Konfirm kalau mengikuti resepi famous di facebook yang dikongsikan oleh razzyatt ini, sesiapapun yang memakan yong tau fu anda akan menyungkah hingga kering kuah.
Posted 4th april 2013 by anonymous Kalau takde jugak, rebus bahagian ayam (tulang) untuk dijadikan stok / pati ayam. Dah siap kuah hitam yong tau fu.
1/2 Cwn Kcng Tanah Yg Dh D Goreng 1 Sd Mkn Tpg Gndum
Posted 4th april 2013 by anonymous Ada 2 kuah hitam yg rasanya manis n merah rasany a pesas2 manis.kuah ni d campur masa. Yong tau fu ni sedap kalau ada dihidangkan dengan sambal sikit.
Kuah Senang Je Nak Buat Kuah Ni.
Yong tau fu memang digemari ramai. Jangan lama sangat ye nanti hangus dan hasil pun kurang sedap. 500ml air 1 kiub stok bilis 1 sb kicap manis 2 sb taucu 1 sb sos hoisin 2 sb gula melaka garam 1 sb tepung jagung minyak.
Maka Kami Hadirkan Untuk Anda Resepi Yong Tau Fu Yang Sedap Teramat.
Blender bgi taucu halus… pas tu masak bgi mendidih sekejap. Masukkan air ke dalamnya, dan masukkan juga tepung jagung untuk pekatkan kuah. Dah siap kuah hitam yong tau fu.
Yong Tau Fu Atau Ngiong Theu Fu Atau Tahu Yong, Adalah Masakan Orang Hakka Yang Berupa Tahu Isi Daging Ikan Cingcang.
Sajian ini biasa dinikmati dengan tambahan sayuran, jamur, fish cake dan diberi kuah kaldu yang kini banyak dimodifikasi. Kalau takde jugak, rebus bahagian ayam (tulang) untuk dijadikan stok / pati ayam. So saya pun google la mencari macam mana cara untuk membuat kuah yong tau foo ni.
Oleh Itu, Apa Kata Anda Buat Sendiri Sahaja Yong Tau Foo Di Rumah Dengan Resepi Kuah Yang Sama Macam Di Pasar Malam.
Jika beli boleh tahan juga harganya, berpuluh ringgit boleh 'terbang'. Saya nak kongsikan resepi sos (sos hitam) dan kuah sup (hidangan yong taufu dengan kuah sup terkenal di sebelah johor). Kedua , setelah garing, angkat dan kisar cili kering dgn sedikit air.