Cucur Udang Rangup

Cucur Udang Rangup. Senang aja, caranya guna tepung gandum yang dicampur dengan tepung beras.kalau ada yang teringin nak makan, boleh buat untuk minum petang nanti. Segenggam daun kucai dipotong 1″.

Resepi Cucur Udang Yang Rangup Dan Sedap About Quotes e
Resepi Cucur Udang Yang Rangup Dan Sedap About Quotes e from aboutquotese.blogspot.com

4 cawan tepung gandum *. Jika kelihatan yis mengembang, itu tandanya yis anda sudah aktif #2: Resepi asal sepatutnya ada udang yang halus atau pun kita panggil udang rencah tu.

Untuk Sarapan Pagi Atau Minum Petang, Cucur Udang Adalah Antara Pilihan Menu Yang Sesuai Dihidangkan.


Kata nana, cucur ini secukup rasa bila dicicah dengan sos cili. Rasanya rangup dan bahagian dalamnya lembut tapi tidak berminyak sangat. 4 cawan tepung gandum *.

Tak Kan Cepat Muak Walau Makan Beberapa Biji Cucur Pun, Asalkan Anda Gorengnya Garing Dan Rangup.


1 kg tepung gandum ( 2 sudu besar tepung diasingkan)* 250gm udang sederhana besar untuk diletak atas cucur udang. Senang aja, caranya guna tepung gandum yang dicampur dengan tepung beras.kalau ada yang teringin nak makan, boleh buat untuk minum petang nanti. Sumber resepi masakan mamak haji.

Saya Juga Menyediakan Sos Cili Pencicah Untuk Dimakan Bersama Cucur Udang Di Sini.


Cucur udang ini resepi dari jiran che nom, cik ani yang sudah macam saudara sendiri dah. Resepi cucur kali ini adalah percubaan saya untuk membuat sedikit kelainan dari cucur yang biasa dibuat sebelum ini. Jadi hari ni saya kongsikan resepi kuih cucur udang yang rangup, sedap dan mudah bersama sosnya ya.

Cucur Udang Rangup Ini Sedap Dimakan Begitu Sahaja Walaupun Tidak Dicicah Dengan Sos Pun.


Resepi cucur udang rangup sedap atau apapun resepi tidak boleh memuaskan semua pihak yang membaca. 1 batang lobak merah sederhana. Cara penyediaan resepi cucur udang rangup #1:

Goreng Cucur Dalam Minyak Sederhana Panas Untuk Cucur Yang Rangup.


Aduh sampai terpaksa la ‘cheat day’ arini disebabkan tergoda dek cucur garing nih. Apatah lagi jika anda orang utara, biasanya cucur udang ni dinikmati bersama kuah kacang. Cuma pada cm cucur udang rangup ni paling bess dimakan masa panas, kalau dah sejuk pun bukan tak sedap, masih ok, masih rangup.

LihatTutupKomentar

ads1

close