Resipi Kuah Pecal

Resipi Kuah Pecal. Letak air panas dan rasa dahulu. Kuih lejen ni pastinya ramai peminat.

Resipi Kuah Pecal Mak Ton, Salad Orang Jawa RASA
Resipi Kuah Pecal Mak Ton, Salad Orang Jawa RASA from www.rasa.my

Indeed recently is being searched by users around us, perhaps. Kalau sebut pecal sayur jawa ni, memang terliur dibuatnya. Kuah kacangnya harus ada ubi cekur atau di indonesia mereka panggil kencur.

Jom Cuba Hasilkan Hidangan Pecal Jawa Yang Sihat Dan Mudah Ini!


Cara untuk membuat pecal bersama kuahnya yang padu. Bau bahan digoreng dahulu ni lain kan.aromanya membuka selera.ni kat rumah ada lg belen kuah kacang nasi impit haritu dlm fridge.rasa nak panas2kan, wat pecal gak nak berbuka ni kang.hehe, maleh nak makan nasi.huhuu, biar abg. Selalunya tidak cukup makan pecal hanya berkuahkan sambal pecal sahaja.pasti akan meminta masak lodeh ini.sekali lagi ikut selera ayah.ayah soh letak kacang mata hitam.baikkkkkkkkk.kami menurut perintah.hihi.sedap weh.serius tak tipu.kalu masak lodeh ni,2x kali tambah aku.(hahaha.kuat betol makan:p ).tidak dilupakan, pecal sedap jugak.

Pecal Iaitu Hidangan Jawa Yang Popular, Bukan Sahaja Enak.


Ada orang letak belacan sedikit. Versi dimakan dengan pecal jawa ni dipanggil sambal pecal. Kuah pecal boleh buat lebih dan simpan dalam peti sejuk atau untuk lebih lama, kita bekukan dalam freezer.

Rasa Cekur Ini Lah Yang Memberi Identiti Pecal.


Tentu sahaja ramai antara kita menggemari akan rasanya. Bila cakap pasal pecal, memang boleh dikatakan orang jawa paling hebat menyediakan menu nan satu ini. Resepi pecal jawa paling mudah!

Goreng Cili Kering, Bawang Merah, Bawang Putih Dan Cili Padi Hingga Layu, Angkat Dan Toskan.


Suami pun on je sebab ada sayur yang dia makan macam pucuk ubi dan kacang panjang. Hidangkan segera sebagai pembuka selera. Indeed recently is being searched by users around us, perhaps.

Resipi Kuah Pecal Ayah Kite Jan 21 (1) Jan 09 (1) Jan 03 (2) 2012 (108) December (1) Dec 27 (1) November (11) Nov 29 (1) Nov 21 (1) Nov 20 (1) Nov 19 (1) Nov 17 (1) Nov 14 (2).


Kuah perlu sederhana cair dan perlu ada rasa pedas, masam, masin dan manis (manis kena lebih sikit). Kisar kacang dengan air sehingga halus. Pun begitu, kalau di tanya siapa pula suka makan pecal?

LihatTutupKomentar

ads1

close