Resepi Kerabu Taugeh Kerisik. Kunci kesedapan kerabu ni adalah bahan utamanya iaitu taugeh mestilah segar. Cara membuat resepi kerabu daun selom.
Resepi kerabu pucuk paku bersama tauge Resepi ini telah dikongsikan oleh puan erny yusniza saad. Memang tak rugi mencuba resipi yg k.nor ambil dr dapur ika@mek siam yg dah lama menyepi tu.
Terus Ros Minta Encik Suami Buatkan Kerabu Taugeh Ni.
Kerabu perut sama taugeh yang mudah dibuat dan cukup sedap dimakan bersama nasi panas dan topup ikan goreng sudah memadai. Memang syok kalau meratah gitu aje. Memang tak rugi mencuba resipi yg k.nor ambil dr dapur ika@mek siam yg dah lama menyepi tu.
Lama Rasanya Tak Share Resipi Walaupun Baru 4 Hari Tak Share😅.
1 sudu kecil kerisik 9. Resipi lengkap nasi kerabu bunga telang, asli dari kelantan! Untuk 2 orang makan ja.
865 Resipi Yang Mudah Dan Sedap Untuk Taugeh Daripada Komuniti Memasak Terbesar Di Dunia!
Kerabu adalah sejenis menu sayur yang dimakan mentah selepas ia digaul dengan beberapa bahan lain. Tak sempat nak makan masa balik kampung hari tu. 2.masukkan hirisan bunga kantan, bawang merah, serai dan kerisik.
Katalah Anda Tak Suka Taugeh, Boleh Saja Ganti Dengan Kacang Panjang Atau Kacang Botol.
Resepi kerabu tauge kerang (sihat sedap) resepi kali ini merupakan sebuah resepi kerabu yang ringkas. 2 cups taugeh/bean sprouts (blanched, just around 1 or 2 minutes to soften ; 2 biji limau nipis, garam dan gula secukup rasa.
Gaul Rata Lagi Dan Siap Untuk Dihidang.
Bahan 100g taugeh 100g isi kerang yang sudah direbus pucuk paku (dicelur Kunci kesedapan kerabu ni adalah bahan utamanya iaitu taugeh mestilah segar. To stop the cooking process, immediately submerge in ice water after blanching) 1 tbsp kerisik/pan fried (and pounded fresh grated coconut) 5 shallots (sliced thinly) 2 red chillies (sliced thinly) lime juice (as needed) sugar.