Resepi Kek Lapis Yam Cheese

Resepi Kek Lapis Yam Cheese. Pkl telur didalam bekas lain bersama gula sehingga kembang. Andai ada resipi mudah tapi sedap, pastinya ia menjadi pilihan bagi wanita yang sibuk dan bekerjaya.

syapex kitchen Kek Lapis Cheese
syapex kitchen Kek Lapis Cheese from syapex.blogspot.com

Pukul cream cheese bersama dngn gula. Semua jenis campurkan bahan dan susun mengikut lapisa. Apabila kek sudah masak, ambil pula adunan bahan cheese.

10 Biji Telur Gred A @ B.


Mastikan api dan biar suam sedikit sebelum dilapis dgn kek. Ratakan dan tutup permukaan tin dengan aluminium foil. Bila dah nampak kering dan masak bolehlah sudukan satu lagi lapisan, sebany ak 5 sudu makan sehingga 3 lapisan, baru masukkan bahagian pertama adunan cheese pula.

1 Sudu Makan Membukit Ovallete.


Masukkan telur diikuti dngn air, jus lemon dan tepung gandum. Untuk pengetahuan anda, yang ni bukan kek lapis sarawak ye, kek lapis sarawak memerlukan kemahiran dan teknik yang betul supaya kek. 1½ cawan tepung naik sendiri + 1 sudu kecil soda bikarbonat (boleh guna 1 cawan tepung untuk kek lagi moist, kalau kalau boleh pakai tepung gandum + 1 sudu kecil soda bikarbonat + 1 sudu kecil baking powder diayak).

Apabila Kek Sudah Masak, Ambil Pula Adunan Bahan Cheese.


Butter/mentega • biji telur ayam gred a • tepung gandum } ayak • serbuk koko } ayak • gula kastor • susu pekat manis • cup mixed berries yogurt (berat bersih 135g) • overlatte. Jom tengok apa bahan dan cara buat. Jangan biarkan air kukusan menitis atas kek.

3 Lapis Adunan Merah, 1 Lapis Cheese.


Kukus selama 20 minit, guna api sederhana. 500 gram susu pekat manis. Tuang adunan cream cheese diatasnya dan kukus selama 15 minit.

Mari Try Resepi Kek Cheese Lapis Bakar Pulak.


Kemudian tuang pula adunan krim cheese, ratakan dan sambung kukus 20 minit lagi. Red color (red velvet emulco) 2. Masukkan telur satu persatu sambil digaul rata.

LihatTutupKomentar

ads1

close