Pajeri Nenas Tanpa Santan. Memang confirm jadi ular sawa kekenyangan. 6.rasa semua kalau dah ok bolehla tutup.
Memang confirm jadi ular sawa kekenyangan. Tiada masalah pun tiada udang kering, sebab tetap boleh menjadi dengan sedapnya. Resepi pajeri terung yang lazat dari utara.
1 Biji Nenas Biasa (Morris Atau Josephine) ~ Dikupas & Hiris Sesuai Selera.
Nenas perlulah dicelur air panas terlebih dahulu. Kemudian masukkan bahan d & e. 5.biarkan seketika tunggu semua bahan sebati.
Menu Ini Jenis Masakan Manis Dan Memerlukan Gula Yang Agak Banyak.
Jika anda penggemar pajeri nenas, tentu anda pernah mencuba atau melihat pelbagai jenis dan cara masakan orang yang membuat menu ini. Pajeri bukanlah sebuah hidangan berkuah cair, tetapi ianya berkuah pekat yang menggunakan rempah kari daging. Resepi pajeri nenas tanpa santan paling membuka selera.
Jom, Nak Share Resepi Pajeri Nenas Simple Tanpa Santan Tapi Letopppsss!!
2 biji cili hijau, belah 2 tapi tak putus. 3 sudu besar rempah kari daging (bancuh dgn air menjadi pes) 1 sudu besar kerisik; Jadi saya fikir ada baik nya jika dimasak pajeri nenas jer.
Cara Buat Pajeri Nenas Yang Sedap Dan Pekat Tanpa Santan.
3 biji terung panjang (sederhana kecil) 3 sudu besar minyak; Rempah tumis (kulit kayu manis,bunga lawang dan buah. Biar mendidih & kuah agak pekat.
Yang Menggunakan Santan Pula, Ada Yang Jenis Sukakan Kuah Cair Dan Ada Pula Yang Sukakan Kuah Yang Pekat.
2 biji cili merah, belah 2 tapi tak putus. Bahan tumisan selain bawang putih atau merah ialah hirisan halia dan 'empat sekawan'. 7.masukkan kerisik dan perlahankan api supaya mendidih perlahan dan kuah akan naik minyak & cantik 8.