Ayam Masak Hijau Thai

Ayam Masak Hijau Thai. Ayam masak thai cukup dikenali dengan rasa masam, manis dan pedas yang tentunya menjadi ciri keunikan masakan ala thai. Renihkan selama 10 minit atau sehingga ayam empuk dan masak.kemudian masukkan sos ikan, gula, daun limau perut dan cili hijau.

Resepi Kari Hijau Thai Resepi Ayam Masak Hijau Ala Thai
Resepi Kari Hijau Thai Resepi Ayam Masak Hijau Ala Thai from nadiafruty.blogspot.com

300 gram isi ayam dipotong dadu; Masukkan daun limau purut dan hirisan cili hijau dan merah, gaul. 2 sudu besar minyak masak;

Jika Nak Guna Hanya Campurkan Dengan Santan Dan Terus Masak Sahaja.


2 sudu besar minyak masak; Dalam periuk, panaskan minyak masak, tumis pes kari hijau thai hingga harum, masukkan serai titik dan ayam, gaul rata dan biar ayam kecut sedikit. Resepi ayam masak kari hijau thai.

1 Biji Bawang Besar Dipotong Bulat.


Jadi sudahnya putih macam masak kurma pun ada. Tambahan pula kari ayam hijau ala thai ini rasanya sedap kombinasi rasa aneka rempah. Goreng tak perlu lama dan garing.

300 Gram Isi Ayam Dipotong Dadu;


Masukkan ayam, serai dan kemudian masukkan santan. Masukkan pes kari hijau thai, tumis hingga naik bau. Renihkan selama 10 minit atau sehingga ayam empuk dan masak.kemudian masukkan sos ikan, gula, daun limau perut dan cili hijau.

Ayam Masak Thai Cukup Dikenali Dengan Rasa Masam, Manis Dan Pedas Yang Tentunya Menjadi Ciri Keunikan Masakan Ala Thai.


1) cuci bersih bahagian ayam, kunyit dan garamkan. Istimewanya pes kari hijau ni menggunakan akar dan batang pokok ketumbar dan daun selasih. Untuk kari hijau thai :

Hari Ni Cuba Masak Resipi Ayam Masak Hijau Thai.


Kacau dan masak hingga sayur sedikit layu. 2 sudu besar sos cili; Tak boleh move on lagi ayam masak thai ni.

LihatTutupKomentar

ads1

close