Resepi Kuih Bakar Bombay

Resepi Kuih Bakar Bombay. Tuangkan adunan kedalam acuan yang anda suka dan tabur sedikit bijan. Patutlah bila makan kjee rasa lain sikit.

Curlybabe's Satisfaction 2010
Curlybabe's Satisfaction 2010 from curlybabesatisfaction.blogspot.com

Masukkan telur dan blend sekejap. Kacau sebati dan masukkan ke dalam pengisar. Masukkan semua bahan dlm blend dan kisar.

Kisar Hingga Halus Dan Pastikan Tidak Berketul.


Bukan itu sahaja, mesti selalu jumpa kuih ini pada bulan puasa. Kali nih try resepi dr k.ayu nun si seberang tambak sana! 2 1/4 cups santan atau 450ml (wani guna 2 cawan santan pekat +.

Walaupun Kelihatan Sama, Tekstur Dan Rasa Tentu Saja Berbeza Kerana Ada Yang Ditambah Santan, Ada Pula Sekadar Adunan Asas Iaitu Telur, Gula Dan Tepung.


Pada10 minit terakhir, kuatkan oven kepada suhu 190°c supaya permukaan kuih cepat menjadi perang dan sedikit garing. 1 cup of pandan juice(or water + pandan essence) 2 cups of plain flour Tidak seperti kuih lain yang sering dikukus dan biasanya teksturnya lembut dan kenyal, kuih bakar lebih menyerupai kastad bakar lembut.

Wow, Mudah Rupanya Resepi Ini!


Masukkan jagung dan kisar sebentar sahaja. Bakar 40 minit pada suhu 180c hingga masak atau boleh tambah masa membakar dalam 20 minit lagi untuk mendapatkan permukaan yg berkerak/garing. Ada yang hasilnya seperti bengkang atau bingka dan ada pula seperti bahulu.

S Aya Ikut Resepi Ni Tau…Boleh La Cube….


Santan cair secukupnya (letak garam sedikit) Oleskan dengan sedikit minyak atau marjerin. Terima kasih untuk asiah muhammad perkongsian resipi…

Kena Fikir Makanan Yang Berkhasiat Aje.


Yg tuh pong sodapp gak! Boleh dikatakan kuih kegemaran ramai sepanjang masa. Apabila kjee kata kuih bakar bombay, dia ketawa kata dah silap bagi resipi.

LihatTutupKomentar

ads1

close