Resepi Ikan Pacu Masak Kari

Resepi Ikan Pacu Masak Kari. Kalau tak ada santan atau susu cair, kita masih tetap boleh kari. Ok jugak kalau masak kari ikan kurau je kan.

Resepi Masak Kari Kepala Ikan Merah
Resepi Masak Kari Kepala Ikan Merah from serpois.blogspot.com

Untuk tatapan anak ku ellyaherny yg rajin masak. Jom kita lihat resepi dan sedikit tips memasak kari ikan. Berikut adalah bahan yang diperlukan.

4 Biji Bawang Merah, Kisar Halus.


3 sudu besar rempah kari daging. Kalau tak ada santan atau susu cair, kita masih tetap boleh kari. 3 1/2 camca besar rempah kari ikan (mat guna jenama baba's) 1 camca besar penuh cili kisar.

Basuh Dan Rendam Dalam 30M Minit Untuk Hilangkan Sket Masin Dia.


Hujung minggu ni teringin pulak nk makan kari. Sekali makan pasti akan repeat lagi! 2 ekor ikan tenggiri saiz sederhana, kerat ikut suka, bersih dan toskan.

Resepi Kari Ni Asalnya Dari Resepi Kari Kepala Ikan Ala Mamak Sumbangan Ana Elianas.


Jika tidak mahu letak santan didalam kari pun boleh juga. 1 senduk santan pekat (guna santan kotak je) 4 sudu besar rempah kari ikan ~ bancuh dengan air jadikan pes. 1 camca teh halba campur.

Resepi Kari Ikan Siakap Ini Sebenarnya Hidangan Kegemaran Keluarga Che Nom Di Kampung.


1 paket kecil serbuk kari ikan. 1 ekor ikan ayam @ jebong saiz sederhana~ siang, buang kulit & bersihkan. Kalau ada ikan siakap yang segar dari pasar selain dari dimasak ikan bakar, mak che nom akan masak kari (atau gulai kata orang utara) bersama dengan tomato atau bendi.

Setelah Kari Mendidih Sekali Lagi, Masukkan Garam, Gula Dan Perasa Ikut Citarasa.


Sekarang ni masak kari dah jarang masak versi bersantan. Asam kari ikan pari, menu orang peranakan yang harus anda cuba jika inginkan satu kelainan. 1 1/2 cawan santan pekat *.

LihatTutupKomentar

ads1

close