Resepi Paru Berempah

Resepi Paru Berempah. Hati & limpa berempah by : Seterusnya masukkan paru, limpa dan hati tadi, kacau rata dan sebati dengan bahan tumisan.

RESEPI NENNIE KHUZAIFAH Sambal goreng berempah paru
RESEPI NENNIE KHUZAIFAH Sambal goreng berempah paru from resepinannie.blogspot.com

Sekarang saya dah pandai makan paru, terutamanya paru goreng berempah dengan daun kari dan paru masak sambal atau berlada. Siapa tak makan paru lembu? Masukkan garam dan kunyit sekali tau.

Ok, Paru Sedia Di Makan.


Seeloknya cuci dengan limau supaya dapat hilangkan bau hanyir. Hidangan ini memang kering dan tidak. Paru goreng yang rangup seakan keropok memang enak.

1 Kg Limpa, Direbus Dan Dibuang Kulit Dan Lemaknya Dan Dipotong Ikut Suka ~ K.nor Campur Dgn Hati Lembu [Madihaa Campur Hati Dengan Paru Sekali Sebab Ada Serba Sikit] 2 Sudu Makan Rempah Kari Daging [Madihaa Lebihkan Sikit] 4 Sudu Makan Kicap Lemak Manis [Madihaa Lebihkan Sikit] ½.


Setelah tu, digaul bersama paru. Saya menunggu masa yang sesuai untuk memasaknya. Masak sampai paru tak liat.

Jom Layan Resepi Mudah Yang Saya Gunakan Hari Ini.


1 sudu besar serbuk kunyit (kalau guna kunyit hidup anggaran dalam 1.2cm) 3 ulas bawang putih (dikisar) 5 ulas bawang merah (dikisar) 5 biji cili kering (dikisar) 1 sudu besar ketumbar (dikisar). Sedap juga jika dimakan bersama nasi putih yang panas begitu. Cili kering 50 tangkai, bawang kecik merah 6 ulas, bawang putih 3 ulas, sedikit belacan (kalau suka), sedikit kicap manis, garam, ajinomoto atau serbuk cukup rasa sedikit,

Resepi Paru Goreng Berempah Dengan Daun Kari.


Generally speaking, the amount of salt is depending on taste and ayam goreng berempah is a dish that is on the flavourful side. Paru dilumur sedikit garam dan serbuk kunyit dan biarkan seketika. Seterusnya masukkan paru, limpa dan hati tadi, kacau rata dan sebati dengan bahan tumisan.

Kalau Kat Kenduri Mesti Cari2 Hati Atau Limpa Atau Paru Dlm Masakan Gulai Daging Atau Daging Masak Merah.


Bolehlah ubahsuai mengikut selera dan kesukaan masing masing. Mula mula kena cuci bersih dulu. Paru dibersihkan dan direbus hingga empuk.

LihatTutupKomentar

ads1

close