Resepi Daging Bakar Kelantan

Resepi Daging Bakar Kelantan. Lagi sedap di atas arang. Kalau rasa dah puas makan daging nanti simpanlah resipi gulai ayam cikgu ni.

Resipi Daging Bakar Nasi Kerabu Resepi Bergambar
Resipi Daging Bakar Nasi Kerabu Resepi Bergambar from hidangankhas.blogspot.com

Gaulkan daging bersama budu, pes cili kering bersama bahan hirisan dan titik. Resepi ikan singgang, resepi singgang ikan merah, resepi ikan, resepi ikan keli, resepi ikan lais, resepi ikan baung, resepi ikan caru, resepi ikan kukus, resepi ikan masin, resepi ikan merah, resepi ikan pari, resepi ikan sedap, resepi ikan steam, resepi ikan stim, resepi ikan bakar, resepi ikan bawal, resepi ikan percik, resepi ikan salmon, resepi ikan sambal, resepi ikan sumbat,. Lada hitam, daging, kicap manis 3 sudu, kicap lemak/manis 3 sudu, sos tiram 5 sudu, madu (suku botol).

Perasakan Dengan Garam Dan Gula Secukupnya.


Bakar di atas arang atau di dalam oven. Lada hitam, daging, kicap manis 3 sudu, kicap lemak/manis 3 sudu, sos tiram 5 sudu, madu (suku botol). Kalau tak cukup empuk, masukkan lagi air.

Setelah Cukup Rasa, Tutup Api Dan Sedia Dihidangkan.


1 kotak kecil santan (200ml) 2 sudu teh yis/mauripan. Nasi kerabu adalah hidangan nasi yang asalnya bewarna kebiruan dan lazimnya dijamah dengan ikan kering atau ayam goreng daging bakar telur. Satu lagi pulak, yang dibakar kosong.

Bahan Sos Resepi Daging Bakar :


Panaskan non stick pan, letak sedikit minyak dan tuang (anggaran satu senduk )adunan kuih apam.tutup sekejap hingga bahagian atas nampak kering. Boleh juga kalau nak masukkan ke dalam microwave. Buah pisang , tapai ubi , garam dan gula dilenyek sehingga hancur.

Masukkan Daging Yang Telah Dicuci Dan Gaul Sebati.


Kalau rasa dah puas makan daging nanti simpanlah resipi gulai ayam cikgu ni. Daging yang digunakan ialah daging batang pinang. Masukkan garam dan serbuk perasa.

3 Biji Telur Masin (Dicuci Bersih, Direbus Sehingga Masak Dan Dipotong Dua) Keropok Keping (Digoreng)


Kalau di kelantan, ada dua jenis daging bakar. 300 gram tepung beras 130 gram gula pasir 1 sudu teh garam 200 ml santan 2 sudu teh yis [email protected] biji pisang mas/berangan 4 ketul tapai ubi 1 sudu kecil lada hitam* 1 inci lengkuas* 1 inci halia* 2 biji bwg merah kecil* 200 ml air* cara membuat: Daging ni perlu di perap semalaman sebelum di bakar.

LihatTutupKomentar

ads1

close