Resepi Capati Tepung Gandum. ½ cawan air sejuk dari peti sejuk; Tepung atta • air • minyak sapi 2 sudu besar • campur tepung dgn minyak sapi.
Resipi sup daging siam, makan dengan ‘moi’ aka bubur nasi sangat menyelerakan! Masukkan air panas mendidih, kacau menggunakan senduk. Masukkan air sikit sikit and uli.
Kaedah Menyediakan Doh (Masa Penyediaan:
Kalau tak berbuih, tu maknanya yis tu dah tak. Ia adalah bahan utama, tanpa tepung gandum. Masukkan tepung dalam mangkuk dan buat lubang ditengahnya.
Masukkan Gula Dan Yis Ke Dalam Air Suam.
Selalunya mommy main beli je tepung sesuka hati. Tepung atta • air • minyak sapi 2 sudu besar • campur tepung dgn minyak sapi. Lihat juga resep capati, capati (roti india) enak lainnya.
Lembut Sangat Walaupun Sudah Sejuk.
Lepas uli & canai terus bakar, tak perlu perap; Senang je nak buat kelapa jelly. Resipi sotong masak thai sos yang ‘marvellous’, pertama kali buat pun terus menjadi
Resepi Ini Dikongsikan Oleh Dewi Jamaliah Kamsar Di Laman Facebook.
Tambah minyak zaitun dan terus menguli doh hingga tidak melekat di mangkuk adunan. 1 ¼ cawan air panas mendidih (resipi asal lebihkan sedikit air) tepung untuk dusting; Potong doh kepada 5 bebola kecil dan taburkan tepung gandum ke atasnya sebelum menggelek hingga nipis.
500G Isi Ayam Bahan Blender:
3 sudu besar marjerin pelangi; Selepas 10 minit akan berbuih2. Tuang air suam bergaram sedikit demi sedikit, gaul dengan tepung.