Jemput Jemput Bawang. Tuang air sedikit demi sedikit sambil. Beside onions you can use other main ingredients like anchovies, corn kernels, onions or shrimps in it.
Orang johor kebanyakkan tak panggil cucur. Buat jemput ni sebab ada lebihan kuah kacang untuk nasi impit masa jamuan kat ofis hari jumaat tu.akak panaskan dan buat jemput2 bawang camni.weeee terangkat makan bekfes pagi sabtu tu.hubby lak gi kenduri kahwin member lama dia dengan geng ofis, akak x pergi sebab perut meragam sikit dari jumaat malam lg dah.entah. Sedikit hirisan kubis (kalau suka) segengam ikan bilis ~ dikopek & dikisar kering.
Menu Ni Adalah Kegemaran Ita Sekeluarga.
Orang johor kebanyakkan tak panggil cucur. Nikmatnya bila dicicah dengan gulai perangat ni. Tambah garam secukup rasa (anggaran 1 camca teh) dan baking powder.
Ita Rasa Klu Org Johor Mesti Suka Jemput2 Bawang Ikan Bilis Ni.
Bancuh dengan air sehingga teksturnya tidak pekat dan tidak cair. Tambah garam secukup rasa (anggaran 1 camca teh) dan baking powder. Pasti berebut2 terkial2 mak mengoreng kat dapur.
Tuang Air Sedikit Demi Sedikit Sambil.
Pada yang tak suka tu tak payah la letak. Sekarang, dah jadi menu kegemaran family ita. They are crunchy on the outside and nice and fluffy on the inside.
#Phopxcookpad2020 #Cookpadmalaysia Malam Tadi Berlaukkan Gulai Ikan Asam Pedas.
Satukan tepung dengan telur ayam, bawang besar, kucai, lada merah dan garam. Beside onions you can use other main ingredients like anchovies, corn kernels, onions or shrimps in it. Bawang besar ~ 1 labu saiz sederhana dicincang halus.
500Gm Tepung Gandum Segengggam Ikan Bilis 1 Biji Telur 3 Biji Bawang Merah 2 Biji Cili Merah 1 Sk Baking Powder 1 Sk Serbuk Kunyit Air Secukupnya Garam Secukup Rasa Cara2 :
Dalam satu bekas, masukkan bawang, daun sup, cili merah, cili hijau, lobak merah dan ikan bilis. Cekodok bawang is also commonly known jemput jemput bawang. Time matahari dah terpacak atas kepala kan.