Jagung Dalam Tin. 100 g jagung manis dalam tin; Masukkan tepung,kacau hingga adunan tak melekat pada periuk.sejukkan.
Masukkan gula melaka dan kacau biarkan larut. Malah ada beberapa daripadanya boleh terus dimakan begitu sahaja sesuai bagi pengguna yang mementingkan masa atau menjalani kehidupan yang sibuk. Kalau letak lebih jagung lagi sedap.
Ita Masak Air Dalam 1 Kole Bersama 6 Sudu Besar Gula.
Jagung dalam tin mengandungi pati dalam dosis tinggi, dan ini adalah karbohidrat berharga, yang menjadi asas diet pesakit dengan gout, menukar tenaga, mendorong perkumuhan asid urik. Kalau letak lebih jagung lagi sedap. Kek jagung manis ni alkisahnya tersilpa beli tin dalam jagung tu.
Resepi Bubur Jagung Dalam Tin:
1272012 1 cawan krim jagung dalam tin 1 cawan tepung beras 3 sudu makan tepung kastad 3 cawan santan pekat 12 biji kelapa 12 cawan gula elok jika guna 34 cawan gula lapisan atas bahan b 1 cawan tepung beras 3 cawan santan pekat 1 sudu teh garam. Masukkan satu tin jagung dan satu cawan air ke dalam periuk dengan api yang kecil. Masukkan tepung,kacau hingga adunan tak melekat pada periuk.sejukkan.
Sebagian Besar Patinya Terdiri Dari Amilosa.
Gaulkan krim jagung dengan sebahagian tepung. Masukkan ais dan aiskrim untuk lebih sedap! Malah ada beberapa daripadanya boleh terus dimakan begitu sahaja sesuai bagi pengguna yang mementingkan masa atau menjalani kehidupan yang sibuk.
Jagung Beramilosa Tinggi, Atau Jagung Pera, Merupakan Lawan Jagung Ketan;
Buah jagung sendiri terdiri dari tongkol, biji dan daun pembungkus. Panaskan (api kecil hingga sederhana) dan sentiasa kacau hingga adunan manjadi kental. 1 cawan tepung kastard 1 ½ cawan jagung manis dalam tin ¾ cawan gula pasir 3 cawan air 1 ½ cawan susu cair bahan tambahan.
Masukkan Air Dan Susu Cair.
1 cawan buah campuran dalam tin. Selanjutnya masukkan air perasan jagung. 2 jagung, dihiris 1 tin santan 4 cawan air mhs gula perang citarasa gula untuk rasa benih jagung 1/2 cawan daun pandan garam secukup rasa cara untuk membuat resipi untuk bubur jagung: