Cucur Kodok Pisang Rangup

Cucur Kodok Pisang Rangup. Bahan utama cucur / cekodok ialah tepung gandum dan air. Berikut kami kongsikan cara membuat cucur / cekodok pisang sukatan cawan yang lembut dan gebu.

Cucur Pisang Kelapa
Cucur Pisang Kelapa from menudapozati.blogspot.com

5 sudu makan gula pasir. Apatah lagi kalau dimakan dengan sambal kicap yang menjadi kelaziman orang sebelah selatan. With a nice crisp on the outside and fluffy in the inside.

Kalau Cucur Pisang Menggunakan Pisang, Cucur Udang Mestilah Ada Udang, Cucur Bilis Pastilah Dengan Ikan Bilis Begitulah Juga Cucur Bawang Dan Kentang.


Jom ikuti resepi yang dikongsikan oleh facebook mas cotek. Gaulkan semua bahan kecuali tepung gandum dan lenyek hingga sebati. With a nice crisp on the outside and fluffy in the inside.

Mat Gebu 11/10/2014 08:00:00 Pm.


Apatah lagi kalau dimakan dengan sambal kicap yang menjadi kelaziman orang sebelah selatan. Memang benar apa yang didengar sebelum ini, tiada kegembiraan mutlak dalam hidup ini. Ia merupakan snek yang popular, dan sangat mudah dibuatkan kalau anda ada pisang yang ranum di rumah.

Cucur Cempedek Akan Jadi Sangat Rangup.


Satukan kesemua bahan dan gaul sebati. Selepas kita berjaya memiliki sesuatu yang dihajati, kita akan berhajat kepada perkara yang lain pula. Masukkan tepung dan gaul rata hingga sebati.

Walau Apapun Panggilan Yang Di Beri Ia Adalah Menu Yang Sama.


Resepi cucur pisang sedap from i0.wp.com cucur kodok/cucur pisang memerlukan 8 bahan dan 4 langkah. Cekodok pisang yang lembut dan sedap. Resipi untuk membuat cekodok pisang yang rangup sebenarnya mudah dan yang.

Pisang/ Keladi/ Keledek Dan Juga Apa Saja Yang Nak Digoreng.


Resepi cekodok pisang yang mudah dan sedap, makanan yang amat mudah untuk disedikan ini tetapi pada masa yang sama sangat lazat untuk dihidangkan bersama teh tarik. Cekodok pisang (cucur pisang yang digoreng) pencuci mulut tradisional yang sesuai untuk minum petang. Goreng guna api perlahan hingga garing dan masak.

LihatTutupKomentar

ads1

close