Kulit Lembu Masak Lemak

Kulit Lembu Masak Lemak. Kulit lembu masak lemak keladi lambuk. Renehkan hingga kentang lembut dengan menggunakan api perlahan.

AMIE'S LITTLE KITCHEN Belulang Kulit Lembu Masak Lemak
AMIE'S LITTLE KITCHEN Belulang Kulit Lembu Masak Lemak from salamisimon1.blogspot.com

Rasanya seperti makan lemak daging lembu atau tetel. 60 resipi yang mudah dan sedap untuk perut lembu daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Kalau orang negeri sembilan dah biasa akan menu ini sebegini.tapi mereka guna kulit lembu segar dimana jika ada kenduri kahwin pasti ada lembu yang tumbang.

First Time Dengar Kulit Lembu Masak Lemak.biasa Nya Perut Lembu Masak Lemak :) Reply Delete.


Masa k.nor ke pasar 3 hari lepas, ada sorang makcik tu jual buah rambai. Resepi biasa2 je macam masak lemak cili padi ayam atau daging. Inilah rupanya menu “masak lemak cili api kulit lembu keladi lambuk” yang sedia untuk dimakan.

Selera Jawa Suami Ku Cuba Aku Penuhi.


Tumbuk semua bahan dan tumiskan dengan sedikit minyak (lagi sedap jadikan minyak tersebut dari sedikit pati santan). Sebelum mendidih masukan sedikit kerisik untuk memekatkan kuah. Mahamahu buat pertama kali makan kulit lembut, kalau kita tgk kulit lebut keras dan pejal tapi bila di masak ia cukup sedap dan lembut.

Special Pula Kulit Lembu Di Masak Lemak Cili Api Kulit Lembu Keladi Lambuk.kalau Korang Nak Dptkan Resepi Ni Boleh Tgk Di Blog Denai.my Ni.


Kulit lembu masak lemak cili api 1/2 kg kulit lembu siap proses 2 biji peria katak 1 kotak santan 1 asam keping 1 sudu garam bahan tumbuk: N3 kulit lembu pernah aku tulis kt dlm blog aku. Kebiasaannya di masak gulai lemak cili padi.

Akhir Sekali Masukan Pati Santan (Santan Pekat).


Masukkan kulit lembu ,bahan tumbuk.serai dan 2 cawan air dan masak hingga mendidih. Tambah daun sup dan bawang goreng, masak hingga kentang dan lobak empuk. Akk pun first time jumpa kulit masak lemak.

Wajib Bubuh Assam Keping Sikit Ye.


Inilah hasilnya kulit lembu yang telah diproses dan kulit lembu yang telah diproses ini dipanggil belulang belulang yang telah dipekkan untuk dijual bagi masyarakat jawa, belulang ini kebiasaannya dibuat masak lemak, masak kari atau pun dijadikan bahan untuk sambal tahun iaitu sejenis sambal enak khas masyarakat jawa. Bersihkan kulit lembu dan rebus hingga empuk 2. Mmg sedap kenyal2 lemak gitu.

LihatTutupKomentar

ads1

close